skip to Main Content

Vormen van waardering

|||| MANTELZORGWAARDERING
De aanvraagperiode voor de mantelzorgwaardering die aanvankelijk liep van 1 februari tot en met 30 april 2020, werd vanwege het geringe aantal aanvragen ten opzichte van 2019, met een maand verlengd tot en met 31 mei 2020. Dit omdat we vermoedden dat door corona maatregelen het aanvragen van de waardering op de achtergrond raakte. Uiteindelijk zijn 1768 aanvragen gehonoreerd, een lichte toename (van 52 aanvragen) ten opzichte van 2019. De cijfers per gemeente:

  2020 2019 toename
Middelburg 700 688 12
Vlissingen 699 677 22
Veere 373 355 18

De toename in 2020 is te danken aan de toenemende bekendheid van de waardering en de langere periode waarin deze kon worden aangevraagd. Ook hebben we veelvuldig melding gemaakt in de (sociale)media en in berichten aan zorgverleners. Verder hebben we er tijdens de belrondes met mantelzorgers in de gemeente Middelburg steeds aandacht op gevestigd.

|||| DAG VAN DE MANTELZORG
In 2020 konden we ter gelegenheid van de ‘Dag van de Mantelzorg’ door corona geen bijeenkomst organiseren. We kozen ervoor om de ‘Dag van de Mantelzorg’ te combineren met het 25-jarig jubileum van Manteling. Mantelzorgers die hiervoor waren aangemeld, ontvingen van ons een feestelijke bon. In te wisselen voor een prachtige en smakelijke taart bij diverse bakkerijen op Walcheren. Dat deze verrassing goed in de smaak viel, merkten we aan de vele enthousiaste reacties. De bonnen werden door/voor 865 mantelzorgers aangevraagd.

 ‘Blij verrast met een mooie taart, ga er samen met het gezin van genieten’.
‘Ik verzorg mijn lieve vrouw. Jullie bedankt voor jullie goede zorgen!’
‘Bedankt voor de lekkere taart. Ik heb hem gedeeld met de buren’.

Geïnteresseerd in meer? Mooi!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat je heel veel voldoening kan geven? Ga dan naar ons vacatureoverzicht en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top