skip to Main Content

Word jij onze nieuwe Vrijwillig Coördinator Eenzaamheid?

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden, weet je op een respectvolle manier door te vragen en heb je affiniteit met mensen die eenzaam zijn? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Als vrijwillig coördinator (VC) Eenzaamheid ga je op huisbezoek bij eenzame mensen, wonend in de gemeente Middelburg of Vlissingen, die hulp aan Manteling gevraagd hebben.
In het kennismakingsgesprek probeer je de hulpvrager zo goed mogelijk te leren kennen zodat je samen met de professionele coördinator een goede match kunt maken tussen de hulpvrager en een beschikbare vrijwilliger. Je gaat vervolgens mee met de vrijwilliger op kennismakingsbezoek en houdt geregeld een vinger aan de pols bij zowel de vrijwilliger als de hulpvrager. Kortom: een uitdagende en boeiende job waarbij je je tijd flexibel kunt indelen.

Bij onze maatjescontacten gaat het om een gelijkwaardig contact waarbij gezamenlijk activiteiten worden ondernomen. Dit kan gaan om samen koffie drinken, boodschappen doen, kletsen, wandelen of het samen ondernemen van een uitstapje. Leidend bij het ondernemen van activiteiten zijn de interesses en behoeften van de hulpvrager.

Je ontvangt begeleiding en scholing van professionele coördinatoren. Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding voor het vervoer naar de hulpvrager. Ook zijn zij verzekerd tijdens hun werkzaamheden voor Manteling.

De vrijwillig coördinator:

  • neemt intakes af bij cliënten
  • regelt de kennismaking tussen cliënt en vrijwilliger
  • onderhoudt tussendoor contact met cliënt en vrijwilliger over de gang van zaken

Wat wij verwachten van de vrijwilliger:

  • een open, integere houding
  • goed kunnen luisteren
  • sociaal vaardig
  • mensen goed kunnen inschatten
  • een positieve levenshouding
  • afspraken nakomen
  • affiniteit met eenzaamheid

Locatie: Gemeente Middelburg en Vlissingen

Nieuwsgierig geworden of dit werk bij jou past? Bel naar Manteling voor meer informatie 0118-553530, reageer via dit contactformulier of mail naar info@mantelingwalcheren.nl o.v.v. VC Eenzaamheid.

Wil je lezen hoe verrijkend het vrijwilligerswerk is van een VC Eenzaamheid? Lees dan over de ervaringen van onze VC Anke.

Enthousiast geworden? Mooi!

Spreekt een vacature je aan en voel je ervoor om vrijwilliger te worden bij Manteling? Meld je dan aan via de button en vul je gegevens in, dan nemen we snel contact met je op.

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 15.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top